nieuws

Marnix Norder voorzitter van Aedes

Geen categorie

Het bestuur van Aedes draagt Marnix Norder voor als nieuwe voorzitter. Tijdens het najaarscongres op 24 november kunnen leden van Aedes zich uitspreken over de kandidaat-voorzitter. Norder is per 1 januari 2017 de beoogd opvolger van Marc Calon, die dan voorzitter wordt van LTO Nederland.

Marnix Norder voorzitter van Aedes

Marnix Norder (1965) heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het openbaar bestuur. In de periode van 1996 tot 2014 was Norder actief in de politiek. Eerst als Statenlid en gedeputeerde in de Provincie Zuid-Holland en vanaf 2004 als wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie van de gemeente Den Haag. Tevens was hij locoburgemeester van Den Haag.

Tot het voorjaar van 2016 was hij in opdracht van het ministerie van VWS en de VNG tevens voorzitter van het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen. Daarnaast was hij tot december 2015 ambassadeur en voorzitter van het Expertteam Eigenbouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, dat gemeenten ondersteunt bij beleid en projecten.

Norder blijft daarnaast actief als mede-eigenaar van Steenvlinder. Dit is een sociale onderneming, opgericht in 2014, die zelfbouw en transformatie van gebouwen mogelijk maakt. Deze projecten richten zich op particulieren (kopers) en hebben geen relatie met de sociale huursector.

Marnix Norder is blij met de voordracht: ‘Ik ben trots dat ik word voorgedragen als voorzitter van de vereniging van woningcorporaties. Goed huisvesten van alle mensen is een geweldige Nederlandse traditie van meer dan 100 jaar, dankzij de corporaties. Net als andere betrokkenen heb ik gezien dat de sector door allerlei oorzaken in zwaar weer heeft gezeten en flink heeft afgezien. Nu is het aan het opklaren. Ik wil de komende jaren met de corporaties bouwen aan de uitdagingen van nu en de toekomst met een open houding tegemoet treden.‘

Reageer op dit artikel