nieuws

Klépierre verkoopt winkelcentra Scandinavië

Geen categorie

Klépierre heeft via Steen & Strøm zijn belangen in twee Scandinavische winkelcentra voor 235 miljoen euro verkocht. De opbrengst voor het Franse winkelfonds van deze transactie bedraagt 132 miljoen euro.

Dat maakte Klépierre voorbeurs bekend in een persbericht. Het fonds heeft een 56,1-procentsbelang in Steen & Strøm. Via deze dochter heeft Klépierre de verkoop van een 49,9-procentsbelang in het Noorse winkelcentrum Åsane Storsenter in Bergen (totaal 49.604 m2) en 100 procent in het Zweedse winkelcomplex Torp Köpcentrum1 in Uddevalla (31.600 m2) afgerond. Olav Thon Group, een van de grootste particuliere vastgoedbeleggers van Scandinavië, kocht de winkelcentra voor 235 miljoen euro exclusief verkoopkosten.

De opbrengst op aandelenbasis komt voor Klépierre uit op 132 miljoen euro. De Franse belegger heeft het winkelvastgoed verkocht in het kader van asset rotatie, de verversing en optimalisatie van zijn vastgoedportefeuille. In de eerste negen maanden droegen de twee winkelcentra voor 8,8 miljoen euro bij aan de huurinkomsten. Dit jaar heeft Klépierre al voor 437 miljoen euro aan vastgoed verkocht. Nog voor 41 miljoen euro aan bezit staat op het punt te worden verkocht. (MvL)

Reageer op dit artikel