nieuws

CBRE GI koopt ruim 400.000 m2 logistiek in Midden-Europa

Geen categorie

CBRE Global Investors heeft een logistieke vastgoedportefeuille in Polen en een projectenportefeuille in Polen en Duitsland gekocht. Verkoper van de in totaal 426.457 m2 aan logistiek is Hillwood.

De bestaande Poolse portefeuille bestaat uit vier logistieke complexen met een totale oppervlakte van 220.608 m2. CBRE Global Investors is met Hillwood ook overeengekomen een projectenpijplijn over te nemen. Dit betreft twee nieuwbouwprojecten en twee uitbreidingen in Polen met een totaal te realiseren oppervlakte van 134.165 m2. In Duitsland koopt CBRE GI nog eens twee projecten met 71.684 m2 toekomstig logistiek onroerend goed.

Partijen hebben geen financiële details bekendgemaakt. De grootste aankoop betreft 7R Logistic Centre Gdansk met 122.564 m2 aan verhuurbaar oppervlak. Daarna volgt Hillwood Wroclaw van 90.045 m2 dat nog met 27,000 m2 uitgebreid. In Duitsland heeft CBRE GI gekocht het project Hillwood Weiterstadt nabij Frankfurt am Main van 37.282 m2. Hillwood Düsseldorf zal bij oplevering in 2017 34.402 m2 omvatten. De vermogensbeheerder koopt het complex pas als het volledig is verhuurd.  

Grzegorz Ryszka, head of Transactions CEE van CBRE Global Investors zegt in een reactie: ‘Deze portefeuille is van institutionele topkwaliteit. We waren in de gelukkige omstandigheid dat we uit de boeken van Hillwood de krenten uit de pap konden halen. Alle objecten en projecten bevinden zich op logistieke hotspots.’ John Mulqueen, head of Transactions EMEA voegt hieraan toe dat CBRE GI de afgelopen twaalf maanden meer dan 1 miljard euro heeft geïnvesteerd in Midden- en Oost-Europa en Duitsland.’ (MvL)

Reageer op dit artikel