nieuws

Berlijn begint bouw East Side Mall

Geen categorie

In Berlijn is begonnen met de bouw van de East Side Mall. Ontwikkelaar is Freo Group uit Berlijn.

De East Side Mall komt in het hart van de stad dicht bij de Mercedes-Benz-Arena in het district Kreuzberg-Friedrichshain. Op de begane grond en twee verdiepingen komen 120 winkels. Al bevestigd is de komst van Mercedes-Benz-Sales, Zalando en Holiday Inn. Van de winkelruimte (24.800 m2) is al 45 procent verhuurd. De totale verhuurbare oppervlakte is 38.000 m2. Naast winkels is er ruimte voor food & beverage en voor evenementen. Verder komen er 760 parkeerplaatsen. De opening is gepland voor september 2018.

In de directe omgeving is Anschutz Entertainment Group bezig met de ontwikkeling van een entertainment-district met een multiplex bioscoop, een evenementenhal voor 4.000 bezoekers, horeca, 2.000 appartementen in het hogere segment en 18.000 kantoorwerkplekken.  

Reageer op dit artikel