nieuws

Veel buitenlands geld naar vastgoed Londen

Geen categorie

Buitenlandse beleggers waren in de afgelopen drie maanden verantwoordelijk voor 78 procent van het transactievolume in commercieel vastgoed in Londen. In totaal ging het om 2,814 miljard pond. Dit blijft uit cijfers van Savills.

Het aandeel van Aziatisch kapitaal bedroeg 695 miljoen pond. Amerikanen belegden voor 685 miljoen pond en Europeanen voor 482 miljoen pond. Het pond is de laatste tijd gezakt.  Door kortingen liggen de prijzen nu wel 15 tot 20 procent lager dan drie maanden geleden. En, misschien nog wel interessanter, aantrekkelijkere yields van rond de 4 procent, waar ze in Parijs en enkele grote Duitse steden dichterbij de 3 procent liggen. Het besluit over de Brexit lijkt geen negatief effect te hebben op het vastgoed. Wat blijft, aldus Stephen Down, head of Central London investments bij Savills, zijn onze tijdzone, onze munteenheid, vriendelijke huurstructuren, de Engelse taal en markttransparantie. 

 

Reageer op dit artikel