nieuws

JLL zet in op middensegment kantorenmarkt

Geen categorie

JLL Nederland heeft een apart Mid Cap Investments-team samengesteld. Met deze nieuwe dienst gaat JLL zich richten op vastgoedbeleggingen in het middensegment van de kantorenmarkt tot 15 miljoen euro.

Binnen die bandbreedte vindt ongeveer 80 procent van het totale aantal kantoortransacties plaats, wat neerkomt op zo’n 30 procent van het totale transactievolume. Het Mid Cap Investments-team wordt gevormd door mensen uit de huidige lokale Office Agency-teams. Zij zullen hun nieuwe rol combineren met hun Agency activiteiten. Het Mid Cap Investments-team komt onder de supervisie van de Capital Markets-afdeling van JLL.

‘Met het nieuwgevormde team spelen we in op een toenemende vraag vanuit de markt. We zien een sterke toename van individuele verkopen door internationale partijen. Er is bovendien toenemende vraag naar kantorenvastgoed in het middensegment. Met het nieuwe Mid Cap Investments-team kunnen we die individuele transacties goed begeleiden, voor zowel nationale als internationale klanten’, zegt Dré van Leeuwen, head of Capital Markets bij JLL Nederland.

Het totale beleggingsvolume voor alleen het kantoorsegment in de Mid Cap Investments-markt, is van 600 miljoen euro in 2014 gegroeid naar 1 miljard euro in 2015, een groei van 73 procent. Daarmee is het beleggingsvolume in dit deel van de markt inmiddels hoger dan in het vorige recordjaar 2007. De snelle groei van het aantal beleggingen in dat segment is reden voor JLL om meer focus op deze markt te leggen.

De markt wordt bediend vanuit de regio’s Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag. In de regio Amsterdam is Maarten Tieleman daarvoor verantwoordelijk, in de regio Utrecht is dat Michiel Bijmolt en in de regio Eindhoven Koen der Kinderen. Christiaan de Rooij is verantwoordelijk in de regio Rotterdam en Ysbrand de Zeeuw voor de regio Den Haag. 

Reageer op dit artikel