nieuws

Duitse supermarktketen ten onder

Geen categorie

De verlieslatende Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann wordt ontmanteld. Het bedrijf probeert de 450 supermarkt-vestigingen los te verkopen.

Duitse supermarktketen ten onder

Dat blijkt uit berichtgeving in De Telegraaf. Pogingen om de keten als geheel te verkopen zijn mislukt. Daarop besloot de directie dit weekend de 450 filialen per stuk te gaan verkopen. Directeur Karl-Erivan Haub waarschuwt dat bijna de helft van de 15.000 banen op de tocht staat.

Ook geeft hij aan dat lang niet alle filialen in trek zijn bij investeerders. Dat geldt volgens hem met name voor 105 supermarkten in deelstaat Noordrijn-Westfalen. Een verkoop twee jaar geleden aan concurrent Edeka werd tegengehouden door de mededingingsautoriteiten.

Reageer op dit artikel