nieuws

Bioscoop Hilversum wordt Foodhall Mout

Geen categorie

De voormalige Eurobioscoop op het Marktplein in Hilversum, twee jaar geleden nog op de nominatie om gesloopt te worden, blijft behouden. Dat meldt Cobouw.

De Hilversumse horecaondernemer Teus Kroon en zijn partner Jerry de Vries – samen eigenaar van restaurant Oh Lobo in Hilversum – hebben het pand aangekocht. Het markante gebouw uit 1912 ondergaat een transformatie en gaat straks Foodhall Mout heten. Op de begane grond komen een biercafé en een foodhall met zeven internationale keukens, naar voorbeeld van De Hallen in Amsterdam.  Zecc Architecten uit Utrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp. In de eerste week van november wordt begonnen met de bouwwerkzaamheden. 

Het pand in het centrum van Hilversum is vooral opvallend vanwege het betonnen schaaldak, zegt mede-eigenaar Teus Kroon. ,,Het dak heeft een ronde vorm en telt meerdere ramen. Zulke daken zie je niet zoveel. Het pand is niet voor niets aangemerkt als gemeentelijk monument.’’ De ronde vorm van het dak komt straks terug in de nog aan te bouwen serre, aldus Kroon. 

De Gooische Bierbrouwerij wordt een van de gebruikers van Foodhall Mout. Bezoekers van het biercafé kunnen zien hoe het bier gebrouwen wordt. Onder het pand wordt een kelder van circa 200 vierkante meter aangelegd. In deze kelder komt een aantal grote biertanks van de Gooische Bierbrouwerij te staan. 

Het pand is ruim honderd jaar geleden gebouwd voor autobedrijf De Wit. Later is het bioscoop geworden. Met de opening van een megabioscoop even verderop sloot de Eurobioscoop een paar jaar geleden de deuren.

Reageer op dit artikel