nieuws

Amazon huurt logistiek vastgoed Goodman

Geen categorie

Goodman Group heeft 137.000 m2 logistieke ruimte verhuurd aan webgigant Amazon. Het gaat om twee logistieke centra in de regio Hauts-de-France in Frankrijk.

In Amiens wordt een nieuw logistiek centrum van 107.000 m2 ontwikkeld, terwijl in Lauwin-Planque een bestaande ruimte van 30.000 m2 zal worden verhuurd. Sinds 2006 leverde Goodman voor Amazon al meer dan 1 miljoen vierkante meter aan logistieke ruimte door heel Europa. Het nieuwe logistieke centrum in Amiens omvat 107.000 m2 aan opslag- en kantoorruimte en wordt volledig uitgerust met led-verlichting. De bouw start begin oktober waarbij Goodman streeft naar een Breeam Very Good certificaat bij de voltooiing in september 2017.

Eerder dit jaar heeft Amazon de huurcontracten verlengd voor logistieke centra in Saran en Montélimar in Frankrijk, samen goed voor 106.000 m2. Beide centra zijn eigendom van het belangrijkste Europese investeringsvehikel van Goodman, Goodman European Partnership (GEP), waardoor deze rechtstreeks onder Goodmans eigen property services en asset management diensten vallen.

Reageer op dit artikel