nieuws

Derde locatie Tribes in Amsterdam

Geen categorie

Eind 2016 opent Tribes zijn derde locatie in Amsterdam. Het betreft het SOM-gebouw aan de Claude Debussylaan op de Zuidas.

De eerste locatie van Tribes is gevestigd in het Amstelgebouw, de tweede in de Ito-toren, ook op de Zuidas. Chief en oprichter van Tribes, Eduard Schaepman over deze keuze: ‘Na de Brexit is de flexibele markt enorm in opkomst, zeker in Amsterdam, de meest internationale stad van Nederland. Om alle business nomads van een werkplek te voorzien, wilden we graag een extra locatie openen.’ 

Het SOM-gebouw uit 2005, ontworpen door architectenbureau Skidmore Owings & Merrill, springt in het oog door de witte, roze, gele en oranje glaspanelen, die als openstaande luiken loodrecht op de gevel zijn geplaatst. Nog een bijzonder detail van het SOM-gebouw is de glazen wand in de top, die wordt onderbroken door een balustrade, waardoor het dak lijkt te zweven.

Reageer op dit artikel