nieuws

M&G koopt hypermarkten in Portugal

Geen categorie

M&G Real Estate heeft voor een bedrag van 165 miljoen twaalf hypermarkten in Portugal gekocht.

M&G werd aangetrokken tot de portefeuille door het aantrekkelijke rendement van de langjarig verhuurde panden ten opzichte van de rendementen op obligaties en aandelen. De prijs is gebaseerd op een aanvangsrendement van 6,5 procent. De 58.000 m2 van de winkels zijn al twintig jaar aan Sonae verhuurd. De deal wordt naar verwachting voor het einde van de maand voltooid.

Sonae is met 415 winkels de grootste retailer van Portugal. De hypermarkten worden geëxploiteerd onder de merknaam Continente. Het bedrijf heeft besloten om zijn vastgoedportefeuille te gelde te maken en verkocht in de tweede helft van 2015 132,4 miljoen euro aan vastgoed. 

Savills adviseerde Sonae. 

 

 

 

Reageer op dit artikel