nieuws

Weer topaccountant in opspraak door vastgoeddeal

Geen categorie

PwC-partner Ruud Dekkers is in opspraak geraakt door een conflict over privébeleggingen in vastgoed. Volgens de voormalig beheerder van het privéfonds Dutch Realty heeft Dekkers de jaarrekeningen gemanipuleerd.

Dat blijkt uit berichtgeving in De Telegraaf op basis van emailverkeer en dossierstukken die de krant in handen heeft. De aantijgingen staan in een omvangrijk dossier over fiscaal gedreven privébeleggingen in vastgoed waaraan Dekkers met veertien andere beleggers deelneemt. Jelle Adema, de oud-beheerder van het fonds Dutch Realty, stelt dat Dekkers heeft geknoeid met de waarde van het vastgoed in een jaarrekening. Op die manier kon hij onder het betalen van aflossingen en rente uitkomen.

Dekkers was tot 2014 voorzitter van accountantsvereniging Nivra, dat met Novaa opging in de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants (NBA). Hij is niet de eerste topaccountant die zijn neus stoot aan privévastgoedbeleggingen. Nog in 2014 raakte Jurgen van Breukelen, destijds bestuursvoorzitter van accountant KPMG, in opspraak door een misgelopen vastgoeddeal met een aantal andere KPMG-partners. Van Breukelen stapte vanwege deze affaire op bij KPMG.

Reageer op dit artikel