nieuws

Vastned verkoopt Belgisch winkelvastgoed

Geen categorie

Vastned heeft elf niet-strategische winkelobjecten in België verkocht voor 26 miljoen euro. Het gaat om baanwinkels en high street shops.

Vastned verkoopt Belgisch winkelvastgoed

Dat maakte het beursgenoteerde winkelfonds op 22 december bekend. De desinvestering betreft een portefeuille van zogenoemde baanwinkels en high street shops in Borgloon, Froyennes, Grivegnée, Hasselt, Heusden-Zolder, La Louvière, Mortsel, Overpelt, Sint-Niklaas, Tienen en Vilvoorde. In totaal verkoopt Vastned ongeveer 20.000 m2 winkeloppervlakte met jaarlijkse brutohuurinkomsten van 1,9 miljoen euro.

De nettoverkoopprijs (na onder andere aftrek van verkoopkosten) is ongeveer 4 procent onder de boekwaarde per 31 december 2014. Door desinvesteringen van niet-strategisch vastgoed en acquisities van premium city high street shops verbetert Vastned de kwaliteit van haar portefeuille met als doel stabielere en voorspelbaardere resultaten. Cushman & Wakefield adviseerde Vastned bij deze transactie.

Reageer op dit artikel