nieuws

Patrizia koopt 202.000 m2 Duitse winkels

Geen categorie

De Duitse vastgoedbelegger Patrizia heeft voor een onbekend bedrag Duitse winkels met een oppervlak van 202.000 m2 gekocht.

Het gaat om achttien outlets, supermarkten en bouwmarkten, in Beieren, Baden-Württemberg en Noordrijn-Westfalen. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten is langer dan tien jaar. Huurders zijn onder andere Rewe, Metro, Real, Edeka, Toom en Media Markt. Het vastgoed wordt ondergebracht in een fonds gericht op spaarbanken, verzekeraars en pensioenfondsen. De verkoper is een particulier fonds.

Patrizia beheert beleggingen in winkelvastgoed in Europa met een totale waarde van 2,4 miljard euro. In september kocht Patrizia het winkelcomplex Gallen K in het centrum van Kopenhagen. De koopsom bedroeg toen 200 miljoen euro.

Reageer op dit artikel