nieuws

Overeenkomst voor Gershwin Brothers Zuidas

Geen categorie

Beheer Brouwershoff / Maarsen groep en Hurks hebben deze week hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de realisatie van het 22.500 m2 omvattende appartementencomplex Gershwin Brothers aan de Amsterdamse Zuidas.

Overeenkomst voor Gershwin Brothers Zuidas

Het plan is onderdeel van de Zuidas (deelgebied Gershwin) met royale ruimte voor wonen, werken en verblijven. De opdracht werd aan Hurks gegund op basis van het beste plan van aanpak en de interessantste optimalisatievoorstellen.

Het gebied Gershwin, genoemd naar de Amerikaanse componist, ligt in het centrum van de Amsterdamse Zuidas. In totaal verrijzen hier ongeveer 1.300 woningen in uiteenlopende prijsklassen. De opdracht voor de 159 vrijesectorwoningen in appartementencomplex Gershwin Brothers omvat kavel 13 en 15 en ligt aan de Buitenveldertselaan en de De Boelelaan. Het project telt ongeveer 22.000 m2 bvo en kent de volgende fasering: (A) verificatie van het conceptbestek, (B1) overkluizing van de De Boelegracht inclusief bouwplaatsinrichting en (B) realisatie van de nieuwbouw van 159 huurappartementen in twee getrapte blokken (kavel 13 en 15). Op de begane grond zijn commerciële ruimtes voorzien en het geheel wordt gebouwd op een ondergrondse parkeergarage van twee lagen.

De 159 appartementen zijn verdeeld over twee aparte woongebouwen ontworpen door LEVS architecten uit Amsterdam. De twee gebouwen zijn weliswaar als ensemble ontworpen, maar hebben toch ieder een geheel eigen karakter. Gebouw “George” (kavel 15) is een hoog hoekgebouw met een nuchtere uitstraling, gebouw “Ira” (kavel 13) oogt met zijn tweekleurige metselwerk warmer, is ingetogener van schaal en met zijn uitkragende balkons rijker gedetailleerd. Tussen beide gebouwen is een landschappelijk ingerichte binnentuin voorzien.

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouw zijn intussen begonnen. Hurks heeft de overkluizing over de De Boelegracht al gerealiseerd. In overleg met de opdrachtgever is besloten om de fundatiewerkzaamheden geluidsarm en trillingsvrij uit te voeren. Zo worden de damwanden in de grond gedrukt in plaats van getrild en worden de palen niet geheid maar geschroefd. Medio januari 2016 begint de realisatie van kavel 13 en 15. Naar verwachting vindt de oplevering medio oktober 2017 plaats.

Reageer op dit artikel