nieuws

Meldpunt voor verborgen leegstand kantoren

Geen categorie

Bedrijven met ongebruikte werkruimte kunnen zich aanmelden bij het Meldpunt Verborgen Leegstand. FlexOffiZ wil hiermee naar eigen zeggen het bedrijfsleven helpen om ‘leeggevallen’ kantoorruimte een nieuwe bestemming te geven.

In veel kantoorpanden staan etages of kamers leeg doordat de onderneming is gekrompen of veel meer met flexplekken is gaan werken. Doordat veel bedrijven met meerjarige huurcontracten werken zitten ze nog vast aan de ruimte, terwijl ze er geen gebruik meer van maken. Omdat het pand nog wel gebruikt wordt, wordt hier gesproken van ‘verborgen leegstand’.

FlexOffiZ speelt hierop in door ondernemingen een kans te geven deze ruimtes te verhuren aan kleinere ondernemingen die juist hard op zoek zijn naar geschikte ruimte. In de aanloop naar dit project is dankzij de verhuurder van flexibele kantoorruimten recent al meer dan 2.000 m2 kantoorvloer weer actief in gebruik genomen. 

Annexum-topman Huib Boissevain, oprichter van FlexOffiZ: “De afgelopen jaren is de benodigde ruimte per werknemer gedaald van negentien naar twaalf vierkante meter. Dus zelfs ondernemingen die niet krimpen, hebben minder kantoorruimte nodig. Het probleem is dat ze nu nog wel in enorme panden zitten die ze dus niet meer kunnen vullen. En het duurt vaak nog jaren voor ze een nieuw huurcontract voor een kleiner gebouw of etage kunnen afsluiten. Wij bieden deze bedrijven de mogelijkheid de lege plekken door te verhuren aan ondernemingen die hard op zoek zijn naar een geschikte locatie. Een win-win situatie.”

FlexOffiZ is nog maar net met dit proces begonnen, maar heeft inmiddels voor drie bedrijven nieuwe huurders weten te vinden. Ondernemingen die ook ruimte beschikbaar willen stellen voor de verhuur, kunnen contact opnemen met het meldpunt via www.meldpunt-leegstand.nl of 020-5720135.

Reageer op dit artikel