nieuws

Lezers lezen: Vastgoedwijzer Fiscaal

Geen categorie

Drie lezers van Vastgoedmarkt hebben een exemplaar ontvangen van het recent verschenen boek Vastgoedwijzer Fiscaal. Directeur Job van der Veer van SDK Vastgoed las het boek en geeft zijn mening.

Lezers lezen: Vastgoedwijzer Fiscaal

Na het lezen van het boek Vastgoedwijzer Fiscaal van btw-specialist Carola van Vilsteren en belastingadviseur Mike Keularts van Accon AVM is mijn advies dit enkel te gebruiken als een naslag- en opzoekboek. Bij eventuele fiscale kwesties op vastgoedgebied kan het betreffende onderdeel uit dit boek er nog even op worden nageslagen. Het is niet aan te raden het van begin tot eind te lezen.

Het boek gaat uit van een redelijke basiskennis bij de lezer op het gebied van vastgoed en de fiscale aspecten ervan. Die worden los van elkaar behandeld terwijl er (uiteraard) wel vaak samenhang bestaat. Hierdoor worden zaken regelmatig dubbel – telkens in net iets andere bewoordingen – behandeld. Dit bevordert de leesbaarheid niet, waarbij de lezer zich snel afvraagt of dit niet eerder is behandeld en of het wel goed begrepen is.

Het opnemen van korte voorbeelden en het afsluiten van de meeste hoofdstukken met een conclusie in de vorm van een korte samenvatting zijn aardige hulpmiddelen. De opgenomen schema’s bij afsluiting van enkele hoofdstukken bieden echter weinig verheldering en zijn lastig leesbaar.

Samenvattend is mijn oordeel over het boek Vastgoedwijzer Fiscaal dat het een aardig beeld geeft van de complexe fiscale aspecten van het vastgoed en gebruikt kan worden als naslagwerk. Voor de leesbaarheid kan er nog veel worden verbeterd ten aanzien van het taal- en woordgebruik en de opzet.

Al met al is het een goed middel om bewustzijn te creëren van de valkuilen én te behalen voordelen bij een tijdige gedegen fiscale screening van een vastgoedopgave. Hiermee is het ook een uitstekend acquisitiemiddel voor de auteurs als fiscale adviseurs.

Over de auteur
Job van der Veer heeft zich onlangs gevestigd als onafhankelijk projectontwikkelaar onder de naam Icoon Vastgoed. Tot oktober 2015 was hij directeur bij VolkerWessels-dochter SDK Vastgoed.

Reageer op dit artikel