nieuws

Klépierre koopt winkelcentrum Oslo City

Geen categorie

De Franse beursgenoteerde winkelbelegger Klépierre heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van winkelcentrum Oslo City in het centrum van de Noorse hoofdstad.

Klépierre koopt winkelcentrum Oslo City

De aankoop wordt gedaan door Steen & Strøm, waarin Klépierre een belang van 56,1 procent houdt, samen met partner Entra. Verkoper is de Noorse bank DNB.

Het winkelcentrum is goed voor tien miljoen passanten op jaarbasis en kent de hoogste winkelhuren in Scandinavië. Het complex omvat 33.000 m2 winkelruimte, 34.000 m2 kantoren en 340 parkeerplaatsen.

Steen & Strøm en Entra kopen het winkel- en kantorencomplex voor 528 miljoen euro. Na de koop wordt het gebouw gesplitst in een kantoren- en een winkeldeel. Entra is een beursgenoteerd kantorenfonds met de Noorse overheid als meerderheidsaandeelhouder.

Na de splitsing krijgt Steen & Strøm het volledige eigendom van het winkelcentrum en de helft van de parkeerplaatsen, een netto investering van 344 miljoen euro. De winkels hebben een jaarlijkse huuropbrengst van 17 miljoen euro. Het centrum telt 76 winkels en acht middelgrote units. De omzet per vierkante meter bedraagt 13.000 euro.

Huurders zijn onder andere H&M, Superdry, Victoria’s Secret, M.A.C, Apple, Clas Ohlson, Cubus, KappAhl, Lindex, Kusmi Tea, Oliviers & Co en Starbucks. Er zijn twee supermarkten (Vinmomopolet en Meny).

Met deze aankoop versterkt Klépierre zijn marktleiderschap in Scandinavië, met een portefeuille van 21 winkelcentra ter waarde van 3,5 miljard euro. De overeenkomst wordt nog dit jaar afgerond.

Reageer op dit artikel