nieuws

Wereldhave verkoopt Le Cap

Geen categorie

Wereldhave heeft conform de bedrijfstsrategie haar laatste Franse kantoorgebouw verkocht. Het betreft kantoorgebouw Le Cap in Saint Denis, Parijs, dat voor 50 miljoen euro van de hand is gedaan.

Wereldhave verkoopt Le Cap

De verkoopprijs ligt 5,9 miljoen euro oftewel 13,4 procent boven de boekwaarde van eind 2014 en komt neer op een exit yield van 5,6 procent. Wie de koper is van Le Cap wil Wereldhave niet kwijt.

De verkoop brengt de totale disposities voor dit jaar precies middenin de range 350-450 miljoen euro die Wereldhave zich ten doel had gesteld voor 2015. Door het verkoopprogramma stelt het vastgoedbedrijf zeker dat de schuldgraad eind dit jaar onder de 40 procent ligt.

Wereldhave maakt bij zijn verkoopprogramma handig gebruik van de gunstige omstandigheden op de Parijse kantorenmarkt. De drie panden die dit jaar daar zijn verkocht hebben 20,2 miljoen euro meer dan de boekwaarde van 31 december 2014 opgeleverd.

Reageer op dit artikel