nieuws

Weissink weg bij Klépierre Nederland

Geen categorie

Jan Willem Weissink vertrekt per 1 januari als ceo van Klépierre Management Nederland, nu de integratie van het voormalige Corio Nederland in Klépierre is afgerond.

Weissink  weg bij Klépierre Nederland

Weissink heeft 4,5 jaar leiding gegeven aan het voormalige Corio Nederland. De pan-Europese winkelcentrumbelegger Corio werd begin dit jaar ingelijfd door zijn Franse branchegenoot Klépierre.

De hoofdkantoorfuncties van het voormalige Corio zijn overgeheveld van Utrecht naar Parijs. Direct na de overname moesten ceo Gerard Groener en cfo Ben van der Klift het veld ruimen.

Negen Nederlandse winkelcentra die Klépierre niet tot de kernportefeuille rekende, zijn in juni verkocht aan Wereldhave voor 770 miljoen euro. Klépierre bezit nu nog vijf grote winkelcentra in ons land, waaronder Alexandrium in Rotterdam en Hoog Catharijne in Utrecht, dat een grondige renovatie en herontwikkeling ondergaat. Weissink zegt zich ‘bevoorrecht’ te voelen dat hij als onderdeel van een ‘geweldig team’ heeft mogen bijdragen aan het succes van de afgelopen jaren.

Volgens een woordvoerster van Klépierre is er nog geen opvolger bekend voor Weissink. Zijn vertrek zou volgens haar niet onverwacht komen.

Reageer op dit artikel