nieuws

Vellay hoofd beleggingen bij M&G Real Estate

Geen categorie

Olivier Vellay is aangesteld als hoofd beleggingen voor continentaal Europa van M&G Real Estate. M&G heeft in korte tijd 360 miljoen euro in Europees vastgoed belegd.

Dat heeft de vastgoedtak van vermogensbeheerder M&G Investments bekendgemaakt. Bij M&G Real Estate zal Vellay beleggingskansen identificeren, nieuwe fondsen en mogelijkheden voor ‘separate accounts’ ontwikkelen en de groeiambities van M&G Real Estate verder uitbouwen. Onlangs kocht M&G 35.000 m2 kantoorruimte in het zakendistrict van Madrid voor 175 miljoen euro. Dat was de vijfde transactie in het kader van de Europese vastgoedstrategie sinds maart.

Vellay werkte hiervoor bij Quarters Capital, waar hij als oprichter belangrijke private equity-fondsen adviseerde op het gebied van beleggen in Frankrijk. Daarvoor werkte hij onder andere bij MGPA vastgoed, Morgan Stanley en General Electric Real Estate. Stefan Cornelissen, hoofd institutionele business voor M&G in Nederland, licht toe: ‘Met de toenemende vraag van lokale en buitenlandse partijen naar vastgoed in continentaal Europa hebben wij een aanzienlijk bedrag nieuw kapitaal aangetrokken voor onze Europese vastgoedproducten. Olivier Vellay zal zijn grote ervaring inzetten om de kapitaalstromen verstandig te beleggen.’

Reageer op dit artikel