nieuws

Rotterdam heeft Beste Binnenstad

Geen categorie

De binnenstad van Rotterdam mag zich de komende twee jaar de Beste Binnenstad van Nederland noemen. Deze prijs heeft Rotterdam woensdag 18 november in ontvangst genomen.

“Rotterdam is na tientallen jaren van wederopbouw nu echt volwassen en piekt met de oplevering van projecten van uitzonderlijk hoog niveau, zoals de Markthal, De Rotterdam en de gebiedsontwikkeling van Rotterdam Central District. Deze prijs heeft Rotterdam vooral te danken aan de consequente (door)ontwikkelinging die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.”, aldus het juryrapport.

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt om de twee jaar georganiseerd door het landelijke Platform Binnenstadsmanagement. De titel Beste Binnenstad is bedoeld als een kwaliteitslabel. Uitgangspunt van de verkiezing is de ontwikkeling die een binnenstad binnen een periode van twee tot drie jaar heeft doorgemaakt. 

De jury is zeer positief over de ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar in de binnenstad van Rotterdam. De levendigheid en gastvrijheid in de binnenstad zijn veel groter geworden, er zijn gebouwen met een bijzondere architectuur bij gekomen zoals Rotterdam Centraal, de Markthal en het gebouw De Rotterdam, en er is veel waardering vanuit de jury voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Ook scoort Rotterdam hoog met het innovatieve ondernemersklimaat, dat tot uiting komt in de vestiging van nieuwe ondernemingen, zoals het Cambridge Innovation Center in het Groothandelsgebouw, en de nieuwe retail in het Timmerhuis en de Markthal. Sterk is de samenwerking tussen de betrokken partijen in de binnenstad. Daarnaast is in samenwerking met Rotterdam Partners hard gewerkt aan de marketing van de (binnen)stad.

Reageer op dit artikel