nieuws

Karen Schenk is Jong Monumententalent 2015

Geen categorie

Ruim 600 professionals actief op het gebied van monumenten en historisch vastgoed zagen tijdens het vierde Nationaal Monumentencongres op 12 november hoe Karen Schenk de prijs Jong Monumententalent 2015 won.

Zij ontving de prijs uit handen van Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Schenk (28), medewerker erfgoed bij de gemeente Haarlem, werd door de jury geroemd als ‘een bescheiden vrouw met een groot organisatietalent en doorzettingsvermogen’. Ze kreeg de prijs voor haar werk aan het open-datasysteem waarmee informatie over al het cultuurhistorisch erfgoed van de gemeente Haarlem toegankelijk moet worden voor ambtenaren en inwoners.

Zij speelt volgens de jury achter de schermen van de gemeente Haarlem een belangrijke rol bij de innovatie van de erfgoedzorg.Als nieuwkomer wist zij in korte tijd bruggen te slaan tussen erfgoedzorg en het open-data- en open-informatiebeleid van de gemeente Haarlem.

Reageer op dit artikel