nieuws

Hurks tekent overeenkomst gebiedsontwikkelingen Londen

Geen categorie

Hurks produceert en levert prefab betonnen gebouwen voor de Londense gebiedsontwikkelingen London City Island, Royal Wharf, Leamouth South en Brentford. Er is een omzet van 210 miljoen euro mee gemoeid.

Dat meldt Hurks. Het gaat om een verregaande samenwerking bij vier grootschalige gebiedsontwikkelingen, bestaande uit woningen, promenades, horeca, winkels en groen op relatief korte afstand van het Londense zakencentrum.

Bestuursvoorzitter William Bontes en coo Paul Born van Hurks hebben daartoe met ceo Sean Mulryan en managing director John Mulryan van de Ierse vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore een intentieovereenkomst getekend.

Daarin geeft Ballymore aan niet alleen bij London City Island en Royal Wharf van het Hurks prefabsysteem inclusief beglazing gebruik te willen maken, maar dit ook bij de projecten Leamouth South en Brentford te willen doen.

In London City Island is de montage van de prefabgebouwen in Fase 1 afgerond en leverde Hurks sinds het begin van de montage, een jaar geleden, 565 woningen in een viertal gebouwen op. Voor Fase 2 is de overeenkomst voor de levering van woontorens A en M (409 woningen) op 20 november ondertekend. De eerste verkenning voor de laatste vier woontorens is in volle gang. In totaal gaat het in Fase 2 voor Hurks om zes woontorens met in totaal 1.145 appartementen.

Voor Royal Wharf kreeg Hurks opdracht voor Fase 2A: vier geheel in prefab op te trekken gebouwen die in totaal 400 woningen zullen omvatten. Net als Londen City Island is Royal Wharf een grootschalige gebiedsontwikkeling aan de rivier de Theems op korte afstand van het Londense zakencentrum Canary Wharf. Dit plan omvat in totaal ongeveer 3.300 woningen, café’s, restaurants, winkels en promenades met veel ruimte voor groen. Hurks zal een aanzienlijk deel van deze appartementen in zijn prefabsysteem leveren.

In Leamouth South, gelegen ten zuiden van London City Island, gaat het om een combinatie van zestien gebouwen variërend van vijf tot dertig lagen met meer dan 800 woningen in de zogenaamde Docklands van Londen. Brentford is een wijk in de regio Groot-Londen en ligt op de noordelijke oever van de Theems. Hier zouden in totaal 900 woningen moeten verrijzen met winkels en horeca.

Reageer op dit artikel