nieuws

Groene Baksteen voor A’dam Toren

Geen categorie

Lingotto wint de Groene Baksteen 2015 van JLL met het project A’dam Toren. De Groene Baksteen 2015 werd uitgereikt tijdens de eerste editie van Realwise.

Groene Baksteen voor A’dam Toren

Dit jaarlijkse evenement van JLL vond 26 november plaats in de Hermitage. Eric-Jan de Rooij, partner bij Lingotto ontwikkeling, nam deze prijs in ontvangst. De Groene Baksteen is dit jaar gekoppeld aan het thema transformaties. Transformaties spelen een steeds belangrijkere rol bij de verduurzaming van vastgoed door het opnieuw waarde toekennen aan verouderd vastgoed.

Collegabeleggers hebben A’dam Toren verkozen als meest onderscheidende transformatie. Eric-Jan de Rooij is ‘enorm vereerd’. ‘Het is goed dat hiermee meer aandacht wordt geschonken aan transformaties. Door ons project wordt dit gebouw nu 24 uur per dag intensief gebruikt.’

Claudia Heimensen, head of Sustainability bij JLL: ‘A’dam Toren laat zien dat transformatie een goed alternatief is voor nieuwbouw. Het gebruik van verouderd vastgoed draagt positief bij aan het vestigingsklimaat, evenals het aanjagen van nieuwe stedelijke ontwikkeling. Dit geldt niet alleen voor A’dam Toren, maar ook voor de projecten Neude en Wijnhavenkwartier. Echter, het gebouw dat Lingotto ontwikkeld heeft kan gezien worden als een voorbeeld van nieuw vastgoed dat inspeelt op maatschappelijk trends zoals verdichting van de stad door het multifunctionele karakter en de behoefte aan nieuwe concepten.’

Bovendien is in deze ontwikkeling duurzaamheid als uitgangspunt genomen, waardoor de stad verrijkt wordt met een iconisch gebouw met duurzame technologische innovaties. Lingotto heeft een lidmaatschap aangeboden gekregen van JLL for HomePlan ter waarde van 3.500 euro. JLL for HomePlan is een samenwerking waarbij wordt geïnvesteerd in een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. Het huis is geen doel op zich, maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel