nieuws

Duitse huurwet nadeliger voor verhuurders

Geen categorie

De Duitse minister van justitie Heiko Maas (SPD) wil de huurwet aanscherpen, aldus Thomas Daily.

Duitse huurwet nadeliger voor verhuurders

Volgens een white paper kunnen moderniseringskosten niet meer voor 11 procent maar slechts voor 8 procent doorbelast worden aan huurders. Bovendien moet er een maximum komen op huurverhogingen na renovatie zodat huren niet meer dan 50 procent stijgen of een maximum van 4 euro per vierkante meter in acht jaar. Kleinere verhuurders, die al gebukt gaan onder bureaucratie, mogen huren na renovatie verhogen met niet meer dan 4 procent.

Brancheverenigingen zijn niet blij met de voorstellen. Zij vrezen dat pogingen om te moderniseren hierdoor getorpedeerd worden. Of coalitiepartner SPD de plannen steunt, is twijfelachtig. 

Reageer op dit artikel