nieuws

Propertize in de verkoop

Geen categorie

Propertize gaat in de verkoop. Minister Dijsselbloem van Financien geeft NLFI opdracht om een open en competitief proces aan te vangen om de onderneming te verkopen.

Propertize in de verkoop

Verkoop van Propertize in zijn geheel is mogelijk omdat de marktomstandigheden zijn verbeterd en Propertize klaar is voor verkoop. Propertize is de rechtsopvolger van SNS Property Finance en is sinds de afsplitsing van SNS Bank een zelfstandige vastgoedbeheerorganisatie. Het doel van Propertize is haar vastgoedportefeuille op middellange termijn zo kostenefficiënt en zo rendabel mogelijk af te bouwen. Door de verkoop van Propertize verandert dit doel niet maar verandert wel de manier waarop de staat haar financiële belang in de onderneming afbouwt.

NLFI heeft minister Dijsselbloem geadviseerd over de verkoop en komt tot de conclusie dat verkoop een aantrekkelijke opbrengst kan opleveren. Dijsselbloem stelt er twee voorwaarden aan. Ten eerste is dat de prijs: de verkoop gaat niet door als de opbrengst niet aan de verwachting voldoet. Bij het beoordelen van de biedingen zullen de opbrengsten en risico’s van de staat bij verkoop worden vergeleken met de verwachte opbrengsten en risico’s in het afbouwscenario. De tweede voorwaarde is dat het risico van de door de staat afgegeven garantie op de financiering van Propertize afneemt of gelijk blijft aan het huidige risico voor de staat.

Reageer op dit artikel