nieuws

Nederland niet veel populairder bij vastgoedbeleggers

Geen categorie

Ondanks de toevloed van internationaal kapitaal is Nederland als bestemming van vastgoedinvesteringen naar verhouding niet veel populairder geworden. Ons land stijgt één plaats op de wereldranglijst op basis van beleggingsvolume.

Nederland niet veel populairder bij vastgoedbeleggers

Dat blijkt uit de publicatie Global Capital Markets 2015 van CBRE. De internationale vastgoedadviseur becijferde het beleggingstotaal in Nederlands vastgoed in de eerste helft van 2015 op 4,6 miljard dollar (4,2 miljard euro), 3,3 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee laat ons land het geplaagde China (4,0 miljard) achter zich en nestelt zich op de twaalfde plek.

De echte schwung zat in het eerste halfjaar in andere Europese landen. Spanje denderde de top-tien in met een volume van 9,3 miljard dollar, goed voor een stijging van een elfde naar een zesde plek. Ook Noorwegen steeg met stip. Vastgoedinvesteringen ter waarde van 6,8 miljard dollar tillen het Scandinavische land van de veertiende naar de achtste plek, direct gevolgd door buurland Zweden, dat een plaats stijgt naar nummer negen met 6,5 miljard dollar.

Marc van Tilburg, director research & consulting van CBRE, is positief gestemd over Nederland. ‘We zitten nu in de tweede jaarhelft en het gaat hier zeer goed.’

Reageer op dit artikel