nieuws

Markthal genomineerd voor Mapic Award

Geen categorie

De Markthal in Rotterdam is genomineerd voor een Mapic Award in de categorie Best retail urban project.

Markthal genomineerd voor Mapic Award

Dat meldt de organisatie van winkelvastgoedbeurs Mapic. De andere genomineerden voor Best retail urban project zijn Eataly Smeraldo in Milaan, Promenade Sainte-Catherine in Bordeaux en The Beach in Dubai. De winnaar wordt bekendgemaakt op 19 november tijdens het galadiner ter gelegenheid van de Mapic Awards in Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez.

De Markthal omvat een 96 units tellende foodmarket overkapt door 228 appartementen met 1.200 ondergrondse parkeerplaatsen. Het door Provast met de gemeente Rotterdam ontwikkelde project naar ontwerpen van MVRDV (gebouw) en Arno Coenen en Iris Roskam (plafondkunst) trekt ongeveer driekwart miljoen bezoekers per maand.

Het Rotterdamse icoon oogstte in 2015 al de Mipim Award in de categorie beste winkelcentrum, de NRW Jaarprijs, de Neprom-prijs (met het Laurenskwartier) en een nominatie voor de StiB Award van WPM Groep en Vastgoedmarkt. Die laatste onderscheiding ging naar De Hallen in Amsterdam.

Reageer op dit artikel