nieuws

CBS: hogere investeringen in woningen

Geen categorie

In augustus 2015 was het volume van investeringen in materiële vaste activa dankzij aanzienlijk hogere investeringen in woningen en infrastructuur 13,2 procent groter dan in augustus 2014, meldt CBS.

Net als in de voorgaande maanden is vooral meer in woningen geïnvesteerd. Ook de investeringen in infrastructuur, machines en personenauto’s waren aanzienlijk groter dan een jaar eerder. Volgens de CBS Investeringsradar, die aan de hand van zes indicatoren laat zien of de omstandigheden voor de Nederlandse investeringen gunstiger of minder gunstig zijn geworden, zijn de condities voor de investeringen in september en oktober net zo gunstig als in augustus.

In oktober was het consumentenvertrouwen en het oordeel van de Nederlandse ondernemers in de industrie over hun orderportefeuille positiever dan een maand eerder. Daarentegen was de toename van de koerswaarde van Nederlandse aandelen op jaarbasis kleiner.

Reageer op dit artikel