nieuws

Spaanse huizenprijzen stijgen

Geen categorie

Huizenprijzen in Spanje stegen in het derde kwartaal voor het eerst sinds het tweede kwartaal van 2010 weer. Dat bleek maandag uit data van het Spaanse statistiekbureau. De huizenprijzen namen met 0,7 procent toe ten opzichte van het tweede kwartaal.

Spaanse huizenprijzen stijgen

Ten opzichte van een jaar geleden was er desondanks nog sprake van een daling met 7,8 procent. Economen wezen erop dat de cijfers het verkeerde beeld geven. ‘Het lijkt er op dat de bodem is bereikt, maar alle andere indicatoren over de Spaanse huizenmarkt wijzen op het tegendeel’, aldus Fernando Encinar, de oprichter van de grootste vastgoedwebsite van Spanje. Zo kelderden de huizenverkopen in oktober met 10 procent ten opzichte van een jaar eerder, aldus het statistiekbureau eerder deze maand. In september werden er minder dan 15.000 hypotheken verstrekt, tegen de piek van zo’n 129.000 in september 2005.

Reageer op dit artikel