nieuws

Laagste aantal faillissementen in november

Geen categorie

In november zijn in totaal 576 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat is het laagste aantal in een maand tot nu toe in 2013, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Laagste aantal faillissementen in november

Van de in november failliet verklaarde bedrijven waren de meeste (158) actief in de handel. De daling heeft voor een groot deel te maken met het aantal zittingsdagen van de rechtbank. November telde een zittingsdag minder dan oktober, waarin 744 faillissementen werden uitgesproken.

Voor een beter beeld van de ontwikkeling van het aantal faillissementen wordt doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandgemiddelde. In november kwam dit uit op 639. Dit cijfer is voor de vierde achtereenvolgende keer lager dan in de voorafgaande maand.  Ondanks de dalende trend ligt het aantal bedrijven dat failliet wordt verklaard nog wel hoger dan een jaar geleden. Er zijn in de eerste elf maanden van dit jaar 7674 faillissementen uitgesproken, tegen 7373 in dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel