nieuws

FNV: veel misstanden bouw stadions Brazilië

Geen categorie

In Brazilië worden bij de bouw van stadions voor het WK voetbal 2014 veiligheidsvoorschriften overtreden, zijn demonstraties en stakingen de kop in gedrukt en werknemers geïntimideerd. Dat meldde vakbond FNV vrijdag op basis van onderzoek door het bureau Profundo.

‘De FNV roept de FIFA, de regering van Brazilië en de KNVB op om onmiddellijk de schending van werknemersrechten aan te pakken, in actie te komen en serieus zorg te dragen voor veilige arbeidsomstandigheden bij de verdere bouw van stadions voor het WK Voetbal’, aldus Ton Heerts, voorzitter van de vakbond. De veiligheidsvoorschriften bij de bouw van stadions worden volgens FNV mede overtreden vanwege de door FIFA opgelegde tijdsdruk en mogelijke schadeclaims bij te late oplevering, met dodelijke ongevallen tot gevolg.

Reageer op dit artikel