nieuws

Cruisebedrijf investeert 40 miljoen in Duin Almere

Geen categorie

Amvest heeft een eerste grote investeerder gecontracteerd voor het megaproject Duin in Almere. Carnival Corporation, ‘s werelds grootste cruisevaartbedrijf, gaat zijn nieuwe trainingscentrum bouwen in het Amvest-plan. Het complex bestaat uit vier ‘full mission bridge & engine simulators’, leslokalen en kantoren. Daarnaast komt er een hotel met 200 kamers. Deze eerste fase omvat ongeveer 20.000 m2 en vergt een investering van ongeveer 40 miljoen euro.

Cruisebedrijf investeert 40 miljoen in Duin Almere

Het zogenoemde Carnival Center of Excellence wordt de eerste ontwikkeling aan de nieuwe boulevard van het Almeerderstrand. Vanaf 2016 worden jaarlijks 5.000 kapiteins en officieren van cruiseschepen vanuit Almere opgeleid. Gebiedsontwikkelaar Amvest is verheugd over de keuze van Carnival voor project Duin. ‘Deze unieke omgeving past perfect bij een maritiem bedrijf als Carnival. Het is bovendien een prachtige start van ons plan’, zegt algemeen directeur Wienke Bodewes. Carnival neemt de ontwikkeling en bouw voor eigen rekening. ‘Het cruisebedrijf heeft namelijk zelf drie hectare van het plangebied gekocht. De bouw begint in de tweede helft van 2014’, aldus een Amvest-woordvoerder.

Amvest zet ook vaart achter zijn ambitieuze woningplannen. In Duin realiseert de ontwikkelaar de komende vijftien jaar ongeveer 3.000 woningen. De bouw van de eerste 200 woningen begint in het najaar van 2014. ‘Het eerste duin hebben we inmiddels aangelegd. Hier realiseren we 200 koop- en huurwoningen van 90 tot 180 m2. De huurwoningen nemen we zelf in belegging. Voorjaar 2014 bouwen we een aantal modelwoningen. De verkoop begint ergens in juni, de bouw moet dan een paar maanden later beginnen’, aldus de woordvoerder.

Ongeveer 10 procent van de woningen in Duin valt in het sociale huursegment. Amvest voert nu gesprekken met een woningcorporatie die dat deel wellicht voor haar rekening wil nemen. ‘We hopen binnenkort spijkers met koppen te slaan.’ Amvest is als risicodragende gebiedsontwikkelaar verantwoordelijk voor de binnendijkse planvorming en de vastgoedontwikkeling. De gemeente Almere legt het nieuwe landschap aan en voert samen met Amvest en jachthaveneigenaar Den Daas Recreatie de regie over de gehele gebiedsontwikkeling.

Reageer op dit artikel