nieuws

Bouwfonds opent vestiging in Berlijn

Geen categorie

Bouwfonds Property Development opende donderdag in aanwezigheid van onder meer Monique van Dalen, Nederlandse ambassadeur in Duitsland, en Ephraim Gothe, Duitse staatssecretaris Stedelijke Ontwikkeling en Milieu, een nieuwe vestiging in het centrum van West-Berlijn. Het bedrijf breidt daarmee zijn huidige ontwikkelactiviteiten in Duitsland verder uit.

Bouwfonds opent vestiging in Berlijn

Bouwfonds ziet kansen voor het realiseren van diverse (binnenstedelijke) woningprojecten op de Berlijnse woningmarkt. Bouwfonds Immobilienentwicklung, de Duitse dochteronderneming van Bouwfonds Property Development, zet met deze nieuwe vestiging het streven naar een landelijke dekking en daarmee de koers voor uitbreiding in kansrijke regio’s voort.

Walter de Boer, directievoorzitter Bouwfonds Property Development: ‘We hebben samen met onze Duitse collega’s de markt in en rondom Berlijn, Leipzig en Dresden grondig geanalyseerd. De conclusie is dat we te maken hebben met een economisch sterke regio waar een toenemende vraag naar woningen gesignaleerd is.’ Het kantoor in Berlijn bevindt zich nabij de Kurfürstendamm en wordt de zevende vestiging van Bouwfonds in Duitsland.

De Duitse stedelijke woningmarkt is sinds 2010 groeiende. De voornaamste redenen hiervoor zijn dat onze oosterburen in toenemende mate belangstelling hebben voor wonen in de stad. Daarnaast groeit de interesse van internationale private en institutionele beleggers om te investeren in stedelijke appartementen. ‘In Berlijn is de koopkracht, onder andere door een forse daling van de werkloosheid, de laatste vier jaar enorm gestegen. Ook is een populatiegroei van zo’n 30.000 inwoners per jaar zichtbaar. Deze ontwikkelingen bieden kansen voor de nieuwe Berlijnse vestiging’, aldus De Boer.

Bouwfonds is een van de weinige gebiedsontwikkelaars die actief is in heel Duitsland, waar de markt weinig grote maar veel meer regionale spelers kent. Sinds 2011 bevindt Bouwfonds zich in de Top-3 van woningontwikkelaars in Duitsland. Vorig jaar verkocht het bedrijf daar in totaal ruim 1.000 woningen.

Reageer op dit artikel