nieuws

Beursgang Hilton moet tot 2,4 miljard dollar opbrengen

Geen categorie

Hilton Worldwide wil tussen de 2 en 2,4 miljard dollar ophalen met een beursgang. Dat maakte de hotelketen gisteren bekend, aldus persbureaus Bloomberg en AFN.

Hilton, voor het grootste deel in handen van durfinvesteerder Blackstone, gaat de opbrengsten onder meer gebruiken om schulden af te betalen. Eerder werd nog aangegeven dat er werd gemikt op een opbrengst van ongeveer 1,25 miljard dollar. De beursgang zou de grootste worden van een hotelketen ooit. In 2009 ging de Hyatt Hotels Groep naar de beurs voor 1,09 miljard dollar. Uit een melding bij toezichthouders blijkt dat Hilton en bestaande aandeelhouders zo’n 113 miljoen aandelen willen plaatsen. Dat komt neer op 11,5 procent van het totaal. Het aandeel Hilton Worldwide wordt genoteerd aan de New York Stock Exchange.

Grootaandeelhouder Blackstone verkoopt zelf geen stukken en houdt ook na de beursgang van Hilton een meerderheidsaandeel in de hotelketen. De investeerder kocht het hotelbedrijf in 2007 voor ruim 26 miljard dollar. De waarde van het belang dat de investeerder na de beursgang overhoudt, zou op basis van het midden van de afgegeven bandbreedte 14,6 miljard dollar bedragen. In totaal zou Hilton 19,2 miljard dollar waard zijn.

Reageer op dit artikel