nieuws

Berlijnse prijs voor Luchtsingel Rotterdam

Geen categorie

De stad Rotterdam heeft met de Luchtsingel in het centrum een internationale architectuurprijs gewonnen. De Urban Intervention Award Berlin, waarmee initiatieven worden gewaardeerd die bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven in de stedelijke omgeving, is maandag in Berlijn uitgereikt aan architectenbureau ZUS uit Rotterdam.

Berlijnse prijs voor Luchtsingel Rotterdam

De houten luchtbrug is een initiatief van het architectenbureau in samenwerking met de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. De brug is gefinancierd door de gemeente en via crowdfunding. Iedereen kon een plank of planken kopen waarmee de luchtsingel deels werd gebouwd. Het komende jaar moet de luchtbrug tussen het Centraal Station en Rotterdam-Noord worden voltooid.

Met het project is het licht verpauperde gebied aan de voetgangers teruggegeven. Bovendien zijn schaarse culturele ontwikkelingen met elkaar verbonden en wordt er een verbinding gemaakt met het stadscentrum en Rotterdam-Noord. ‘De ontwikkeling van de Luchtsingel is een vernieuwende vorm van gebiedsontwikkeling, die bruggen slaat tussen het fysieke en het sociale, tussen bewoners en ondernemers’, aldus verantwoordelijk wethouder Korrie Louwes (D66).

De initiatiefnemers van de Luchtsingel wonnen vorig jaar het zogeheten Stadsinitiatief in Rotterdam, waarmee ze een geldbedrag van 4 miljoen euro van de gemeente in de wacht sleepten. Het Stadsinitiatief is een ideeënrace, die bedoeld is om de stad te verbeteren. De nu uitgereikte prijs is ook een waardering voor het Stadsinitiatief. Dit jaar werd het Stadsinitiatief gewonnen door de mensen achter de schaatsbaan bij hockeyclub Leonidas.

Reageer op dit artikel