nieuws

4-sterren Breeam voor kantoorgebouw AkzoNobel Zuidas

Geen categorie

Het nieuwe kantoor van huurder AkzoNobel (17.000 m2) aan de Zuidas in Amsterdam heeft het 4 sterren Breeam-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat verkregen. Het gebouw is door Dura Vermeer ontwikkeld en eigendom van de in Hamburg gevestigde vastgoedvermogensbeheerder Union Investment.

Het ontwerp van architect Groupa voldoet daarmee aan de op na hoogste eisen voor duurzaamheidprestaties, zoals de Breeam-methode die definieert. Bij de certificering is Dura Vermeer bijgestaan door Breeam-NL expert Kontek.

Nu is de doelstelling nog om het 4 sterren Breeam-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat te behalen. Hiervoor beschikt de nieuwbouw over PV-(zonnecellen) op het dak, een warmte/koude-installatie (WKO), de nabijheid van het NS-station en een ingenieuze gevel die is uitgevoerd als dubbele klimaatgevel. Daarbij wordt zomers de warme lucht tussen de binnenste en buitenste huid van het gebouw weg geventileerd om opwarming van de binnenruimte tegen te gaan. In de winter wordt de ventilatie afgesloten waardoor de stilstaande warme lucht juist helpt om het gebouw te verwarmen.

Het nieuwe kantoor is een ontwikkeling en realisatie van Dura Vermeer. AkzoNobel wordt de nieuwe huurder van het gebouw. Het gebouw wordt het nieuwe hoofdkantoor van deze toonaangevende wereldwijde verf-en coatingsonderneming en vooraanstaand producent van specialistische chemicalien. Het gebouw moet in 2015 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel