nieuws

Woningverkopen oktober op hoogste punt in 3 jaar

Geen categorie

Het vertrouwen in de huizenmarkt blijkt sterk te zijn toegenomen in oktober. Afgelopen maand werden 15.500 woningen verkocht, een stijging van 50 procent ten opzichte van vorige maand. Het aantal woningverkopen ligt ruim 20 procent hoger ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Dat meldt Makelaarsland. De positievere berichten over de aantrekkende huizenmarkt en de lage rente hebben volgens Makelaarsland de consument ertoe bewogen stappen te zetten. Ook de 150.000 aangevraagde bezichtigingen en de succesvolle NVM open huizen dag tonen het terugkerende vertrouwen in de huizenmarkt, aldus de grootste makelaar van Nederland. Makelaarsland brengt maandelijks het aantal bezichtigingen en verkochte woningen onder voorbehoud van financiering in beeld.

Opvallend detail is de groei van woningzoekers, die eerst een woning durven aan te kopen, voordat zij hun woning verkopen. Een ontwikkeling die zich de afgelopen jaren steeds minder voordeed. Als meer woningzoekers eerst kopen, dan komt de doorstroming op de huizenmarkt in versnelling.

> Nieuwsstelling

Reageer op dit artikel