nieuws

S&P: huizenprijzen stijgen vanaf 2015

Geen categorie

De daling van de huizenprijzen in Nederland komt volgend jaar ten einde, waarna vanaf 2015 licht herstel ontstaat. Dat voorspelt kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) in een maandag gepubliceerd rapport.

S&P: huizenprijzen stijgen vanaf 2015

S&P verwacht dat de prijzen op de Nederlandse huizenmarkt dit jaar nog met 4,5 procent dalen. Volgend jaar is er met een daling van 1 procent nagenoeg sprake van stabilisering, waarna de prijzen in 2015 naar verwachting met ongeveer 1 procent stijgen. S&P baseert zijn voorspelling op de recente toename van het consumentenvertrouwen en de verwachte stabilisering van de Nederlandse economie in 2014. Daarnaast zorgde de forse daling van de huizenprijzen in de afgelopen jaren ervoor dat koophuizen beter betaalbaar zijn geworden.

Dit jaar gaan de prijzen in Nederland nog relatief sterk naar beneden. Binnen Europa dalen de huizenprijzen volgens S&P alleen in Spanje (min 8 procent) en Italië (min 5 procent) harder. Op de Duitse en Britse huizenmarkt stijgen de prijzen dit jaar daarentegen met respectievelijk 4 en 5 procent. In België worden huizen gemiddeld 2 procent duurder.

Reageer op dit artikel