nieuws

Prologis koopt distributiecentrum

Geen categorie

Prologis European Properties Fund II heeft een volledig verhuurd distributiecentrum van 23.000 m2 in Utrecht aangekocht van Pronam. Dat heeft fondsbeheerder Prologis gisteren bekendgemaakt. De aankoopprijs is niet bekend gemaakt.

Utrecht DC1, gelegen op bedrijventerrein de Lage Weide, is volgens Prologis een optimale locatie voor nationale distributie en e-commerce, vanwege de directe aansluiting op de A2, water en spoor en een rail- en containerterminal. ‘Utrecht DC1 voldoet aan onze criteria voor het acquireren van strategisch gelegen locaties in de Benelux’, zegt Bram Verhoeven, vicepresident van Prologis Benelux. ‘We blijven zoeken naar mogelijkheden om ons portfolio te versterken en tegemoet te komen aan de behoefte van de klant met strategische acquisities.’ Prologis is naar eigen zeggen de leidende eigenaar en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in de Benelux, met ongeveer 1,2 miljoen vierkante meter aan logistieke en distributieruimte per 30 september 2013.

Pronam werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE en Houthoff. Prologis werd bij de koop geadviseerd door Lexence.

Reageer op dit artikel