nieuws

Nieuwe makelaarsopleiding huur/verhuur woningen

Geen categorie

Makelaars kunnen vanaf januari volgend jaar een nieuwe opleiding Huur/Verhuur Woningen volgen. Beroepsopleiding Makelaars heeft deze opleiding in opdracht van brancheorganisatie VBO Makelaar ontwikkeld. De opleiding wordt op een centraal gelegen locatie in Nederland gegeven.

Nieuwe makelaarsopleiding huur/verhuur woningen

De bemiddeling in de (ver)huurmarkt maakt voor makelaars onderdeel uit van de opleiding Makelaar/Taxateur Wonen. Voor verhuurbemiddelaars en iedereen die zich verder wil bekwamen in de huur en verhuur van woningen, is er tot nu toe geen gerichte opleiding.

‘Het opleidingsniveau ligt op HBO-niveau, zodat cursisten zich actuele kennis van het huurrecht en privaatrecht vastgoed goed eigen kunnen maken’, zegt Kees Doedens, directeur van Beroepsopleiding Makelaars. ‘In vijftien dagdelen en negen uur thuisstudie wordt kennis vergaard over de huurwoningmarkt en economie, de taken van de verhuurmakelaar, prijsbepaling van de huurwoning, juridische aspecten van bijvoorbeeld huurovereenkomsten, beheer, screening en organisatie en marketing.’

Een half jaar nadat het examen met succes is afgelegd, kunnen cursisten lid worden van de sectie Huur/Verhuur van VBO Makelaar. ‘De nieuwe opleiding Huur/Verhuur Woningen sluit goed aan bij het streven om de huurmarkt verder te professionaliseren’, aldus Hans van der Ploeg, directeur van VBO Makelaar. ‘Kandidaat-leden die over onvoldoende ervaring beschikken om te slagen voor de entreetoets of niet vijf accurate huur- en verhuurdossiers kunnen aanleveren, kunnen hun kennis met deze opleiding ontwikkelen of oppoetsen.’

Eerder dit jaar heeft VBO Makelaar een aparte sectie Huur/Verhuur opgericht om een bijdrage te leveren aan de regulering van het (ver)huurproces, kennisoverdracht, screening van huurders en kwaliteitsgarantie binnen de huurmarkt. De brancheorganisatie wil met de nieuwe sectie misstanden als illegale onderverhuur en hennepteelt voorkomen.

Reageer op dit artikel