nieuws

Nieuwe Dekamarkt Krommenie mooiste supermarkt

Geen categorie

De verkiezing van mooiste supermarkt van Nederland is dit jaar gewonnen door de nieuwe Dekamarkt aan de Heiligeweg in Krommenie. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens het Supermarktvastgoedcongres, dat gisteren voor de tweede keer werd gehouden in Hotel Houten. Dit congres wordt georganiseerd door het platform Supermarkt en Ruimte in samenwerking met magazine Foodpersonality.

Nieuwe Dekamarkt Krommenie mooiste supermarkt

De Dekamarkt in Krommenie is een supermarkt van 1.100 m2 aan de rand van het centrumgebied met een inpandige parkeergarage. De jury heeft waardering voor de materialisatie, die het pand enerzijds uitstraling geeft en anderzijds het concept duurzaam maakt. Boven de winkel zijn op een speelse, verspringende manier appartementen ontwikkeld. Bijzondere aandacht verdient de manier waarop belevingswaarde is toegevoegd aan de lange zijgevels door middel van beelden van historisch Krommenie.

Uit 21 inzendingen namens elf supermarktformules had de vakjury zeven locaties genomineerd. Het betrof supermarkten die vanaf 2012 waren opgeleverd. Genomineerd waren: Plus, Pastoor Jongeriusstraat in Klazienaveen; Jumbo, Admiraal de Ruyterstraat in Aalten; Albert Heijn, Rijksstraatweg in Heemskerk; Jan Linders, ’t Straatje in Gennep; Hoogvliet, Van Stolberglaan in Zoetermeer; Agrimarkt, Polderlaan in Oud-Beijerland; Dekamarkt, Heiligeweg in Krommenie. De verkiezing heeft als doel om de aandacht voor architectuur en vormgeving bij de ontwikkeling van supermarktvastgoed te vergroten. De vakjury bestond uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Willem Zwiers (Experian), Jeroen Verwaaijen (Strabo) en Brian Scott (onafhankelijk architect).

Reageer op dit artikel