nieuws

Kamer wil inzicht in kracht binnensteden

Geen categorie

Hoe aantrekkelijk zijn de binnensteden eigenlijk nog om te wonen en te winkelen? Op verzoek van een meerderheid in de Tweede Kamer gaat het Planbureau voor de Leefomgeving daar een onderzoek naar doen. De Kamer steunde dinsdag 12 november een voorstel hiervoor van D66’er Kees Verhoeven.

Kamer wil inzicht in kracht binnensteden

Verhoeven trok aan de bel nu door de economische crisis de leegstand toeneemt en de voorzieningen verschralen. Hoewel dit niet op korte termijn kan worden veranderd, denkt Verhoeven dat een onderzoek naar de economische kracht van de Nederlandse binnensteden een goede eerste stap is. ‘Zo zien we waar de nieuwe kansen liggen voor de lokale economie, maar ook welke regels het ondernemerschap van winkeliers belemmeren’, aldus Verhoeven.

> Nieuwsstelling

Reageer op dit artikel