nieuws

JLL sluit vestigingen Den Haag en Utrecht

Geen categorie

Vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLL) gaat de activiteiten in Nederland meer centraliseren. In de Randstad sluiten de vestigingen in Utrecht en Den Haag en worden de klanten vanaf januari 2014 bediend vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam en het kantoor in Rotterdam. Voor Zuid-Nederland blijft JLL opereren vanuit het kantoor in Eindhoven.

JLL sluit vestigingen Den Haag en Utrecht

Volgens een woordvoerster komt de centralisatie enerzijds voort uit de strategische focus op de regio’s Randstad/Groot Amsterdam en Zuid-Nederland. Anderzijds wil de organisatie de efficiëntie van het informatie- en klantmanagement optimaliseren en verbeteren.

De centralisatie heeft geen effect op de werkgelegenheid bij de Nederlandse tak van het internationale vastgoedconcern. Bij JLL werken 175 mensen. Daarvan werken er vijftien in de twee vestigingen die sluiten. De Haagse medewerkers worden overgeplaatst naar Rotterdam, de Utrechtse werknemers gaan naar Amsterdam. Olaf Vogelaar (directeur Utrecht) en Ysbrand de Zeeuw (directeur Den Haag) blijven verantwoordelijk voor hun regio’s.

Over de redenen van de herstructurering zegt Vincent Querton, CEO Benelux van JLL: ‘De grote steden in de Randstad hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een netwerk van goed met elkaar verbonden steden dat alle kenmerken heeft van een metropool. Beleggers en gebruikers, zeker die uit het buitenland, kijken meer dan ooit naar Groot Amsterdam. Vanuit internationaal perspectief is Groot Amsterdam, na Londen, Parijs en het Rijn- en Ruhrgebied, de vierde stad in Europa.’

‘Deze visie op de Nederlandse vastgoedmarkt maakt dat Jones Lang LaSalle met twee kantoren in de Randstad kan volstaan. Voor Zuid-Nederland ligt de focus vooral op de groeimarkten industrieel en logistiek vastgoed en distributiecentra waarbij sprake is van een sterke verbondenheid met de vastgoedmarkt in België.’

‘Jones Lang LaSalle anticipeert op goede resultaten over het jaar 2013, zowel in Nederland als in het Emea-gebied. We verwachten dat de centralisatie zal bijdragen aan verdere groei en productiviteitsverbetering van de Nederlandse organisatie’, aldus Querton.

Reageer op dit artikel