nieuws

Extra lening mogelijk voor energiezuinig huis

Geen categorie

Consumenten met een inkomen vanaf 29.000 euro kunnen maximaal 13.500 euro extra lenen voor de financiering van een huis waarvan de energierekening te verwaarlozen is. Dat schrijft het kabinet aan de Tweede Kamer.

Extra lening mogelijk voor energiezuinig huis

Het gaat vooral om ‘energieneutrale’ huizen in bepaalde nieuwbouwprojecten en om huizen die zodanig gerenoveerd zijn dat de energierekening drastisch gereduceerd is.

Op verzoek van de Tweede Kamer is het bij noodzakelijke woningverbetering, ook aan de funderingen, mogelijk voor een lening af te wijken van de relatie tussen hypotheek en woningwaarde. Deze afwijkingsmogelijkheid geldt voor gevallen waarin het risico van een restschuld voor de consument wordt ondervangen door gemeentelijke regelingen voor noodzakelijke woningverbetering, aldus de bewindslieden.

Reageer op dit artikel