nieuws

Beheerders VvE’s niet onder WTT

Geen categorie

Het beheren en besturen van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) valt niet binnen de reikwijdte van de Wet Toezicht Trustkantoren (WTT). Er wordt nu een zogenaamd vrijstellingsbesluit op de wet opgesteld.

Dat meldt Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) op basis van gesprekken met De Nederlandsche Bank (DNB), het ministerie van Financiën en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het bestuur van VGM NL, de branchevereniging voor ondernemingen die professioneel werkzaam zijn in het vastgoedmanagement, is ‘zeer content’ met het bereikte resultaat.

Sinds de zomer werden meerdere leden van VGM NL geconfronteerd met banken, waaronder de Rabobank, die stellen dat professionele beheerders en/of bestuurders van een VvE in het bezit dienen te zijn van een vergunning in het kader van de WTT. Daardoor bleek het niet meer mogelijk om bankrekeningen te openen ten behoeve en ten name van VvE’s.

Zolang het vrijstellingsbesluit niet formeel is genomen, is er kans op onduidelijkheid bij banken, waarschuwt VGM NL. Bij problemen kunnen de leden een beroep doen op de branchevereniging.

Reageer op dit artikel