nieuws

Veel koudwatervrees bij vastgoedautomatisering

Geen categorie

De markt van automatisering van fund en asset management ligt nog braak. Dat blijkt uit onderzoek van Vastgoedmarkt en Remit Consulting. Marktleider onder fund en asset managers is nog steeds Microsoft Excel.

Vastgoedmarkt onderzoekt vanaf nu jaarlijks het gebruik en de functionaliteit van automatisering in het fund en asset management bij vastgoedbedrijven. Niet alleen vanwege de toenemende druk van toezichthouders en andere belanghebbenden om snel en accuraat te rapporteren. Maar ook vanuit het sinds de kredietcrisis wijd verbreide besef dat vastgoed niet vanzelf meer waard wordt. Tijdens interviews en discussiebijeenkomsten klinkt vaker het geluid dat goede rapportage- en scenariotools onmisbaar zijn voor een succesvolle vastgoedstrategie. Toch krijgen softwareaanbieders nog weinig voet aan de grond bij de ondervraagde gebruikers.

Meer informatie in Vastgoedmarkt van oktober 2013, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel