nieuws

Syntrus Achmea koopt 155 woningen Amvest

Geen categorie

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens haar opdrachtgever 155 bestaande woningen gekocht van Amvest Investment Management. De woningen zijn afkomstig uit het Amvest Residential Core Fund.

Het gaat om 104 eengezinswoningen in Aalwater, een wijk in Barendrecht, en 51 eengezinswoningen aan de Andromedastraat in Alphen aan den Rijn. Beide complexen bevatten zowel woningen in het sociale als in het vrijesectorsegment en zijn gebouwd in respectievelijk 1999 (Barendrecht) en 2006 (Alphen aan den Rijn).

Syntrus Achmea ziet de aangekochte woningen als een goede aanvulling op de beleggingsportefeuille van het pensioenfonds, vanwege het directe rendement en het aantrekkelijke risicoprofiel van de verhuurde woningen. Verschillende pensioenfondsen kochten eerder al – via Syntrus Achmea – recent gebouwde huurwoningen in onder meer Den Haag, Hoofddorp en Barneveld.

Amvest is fondsmanager van woningbeleggingsfondsen en ontwikkelaar van woningen, zorgvastgoed en woongebieden in Nederland. Het Amvest Residential Core Fund is een fonds met een jonge portefeuille, uitsluitend gelegen in de economisch sterke regio’s van Nederland. De verkoop van de 155 woningen maakt deel uit van de fondsstrategie om de portefeuille doorlopend te vernieuwen.

Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs bracht de transactie tot stand namens de verkoper. De Brauw Blackstone Westbroek begeleidde de verkoper juridisch bij deze transactie. Houthoff Buruma begeleidde deze transactie juridisch en notarieel namens de koper. Syntrus Achmea Real Estate & Finance liet zich adviseren door DTZ Zadelhoff.

Reageer op dit artikel