nieuws

Online winkelen met mobiele telefoon neemt toe

Geen categorie

Online winkelen gebeurt steeds vaker via de smartphone. Webwinkels zagen hun omzet op verkopen met mobiele telefoon of tablet in de eerste helft van het jaar met 67 procent toenemen vergeleken met het voorgaande halfjaar. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd marktonderzoek van brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

Online winkelen met mobiele telefoon neemt toe

Klanten kochten in 12 miljoen mobiele bestellingen voor 550 miljoen euro aan spullen, waardoor de mobiele omzet goed was voor 11 procent van de totale omzet van webwinkels. In totaal hebben 2,3 miljoen Nederlanders een online aankoop gedaan met een smartphone of tablet, 53 procent meer dan in de tweede helft van 2012. Ongeveer een derde van die mobiele kopers kocht afgelopen halfjaar voor het eerst op deze manier.

Net als in het voorgaande halfjaar bestelden Nederlanders met hun tablet of mobieltje vooral kleding en schoenen. Daarnaast hebben zij hiermee ook veel persoonlijke verzorgingsproducten, computer hardware, muziekdownloads en vliegtickets aangeschaft.

Reageer op dit artikel